Chiriţoiu DEZVĂLUIE cum a discutat GUVERNUL cu benzinarii despre un NOU CALCUL al preţului CARBURANŢILOR

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a dezvăluit în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE tema discuţiilor secrete de la începutul lunii aprilie la care au participat reprezentanţii guvernului şi cei ai benzinarilor din România.

1185 afișări
Imaginea articolului Chiriţoiu DEZVĂLUIE cum a discutat GUVERNUL cu benzinarii despre un NOU CALCUL al preţului CARBURANŢILOR

Chiriţoiu DEZVĂLUIE cum a discutat GUVERNUL cu benzinarii despre un NOU CALCUL al preţului CARBURANŢILOR (Imagine: Shutterstock)

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a dezvăluit în cadrul emisiunii GÂNDUL LIVE tema discuţiilor secrete de la începutul lunii aprilie la care au participat reprezentanţii guvernului şi cei ai benzinarilor din România.

"Se căuta o soluţie care să răspundă la presiunile opiniei publice legate de preţul petrolului, lându-se exemplul unor state din Uniunea Europeană, în speţă Slovenia. A apărut ideea, ca să nu mai fie suspiciuni de înţelegere, de cartel, să introducem un preţ maxim care să fie bazat pe o formulă de calcul derivată din cotaţiile internaţionale", a explicat Chiriţoiu.

"Petrom şi Lukoil sprijină formula. Alte firme au rezerve. Nici guvernul de la acea vreme nu era decis", a precizat preşedintele Consiliului Concurenţei care a adăugat că discuţiile nu au fost reluate cu actualul executiv.

Practic, formula despre care s-a discutat prevedea o marjă fixă, plus cotaţiile internaţionale ale petrolului. Miza acelei marje, a precizat Chiriţoiu, trebuie negociată atent. Dacă va fi prea mică, unele companii ar putea acuza autorităţile că sistemul nu este viabil şi încurajează ieşirea de pe piaţa locală a companiilor cu venituri mai mici, iar dacă marja este "foarte mare, n-am făcut nicio afacere", a explicat preşedintele CC.

Consiliul nu sprijină acest sistem de calcul, dar nu este nici împotriva lui, în cazul în care noul executiv ar decide să-l introducă. "Noi manifestăm lipsa noastă de entuziasm pentru această măsură, dar nu suntem a priori împotriva ei", a declarat Chiriţoiu la GÂNDUL LIVE.

Citeşte mai multe declaraţii ale şefului Consiliului Concurenţeipe www.gandul.info

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici