Christine Lagarde: Banca Centrală Europeană va analiza posibilitatea modificării politicii privind inflaţia

  • Christine Lagarde: BCE analizează posibilitatea modificării politicii privind inflaţia
  • "Va fi examinată utilitatea unei astfel de abordări" în cadrul revizuirii strategiei BCE, a afirmat Christine Lagarde
  • Preşedintele Fed, Jay Powell, a anunţat deja modificarea politicii monetare în SUA prin stabilirea unei ţinte medii a inflaţiei
334 afișări
Imaginea articolului Christine Lagarde: Banca Centrală Europeană va analiza posibilitatea modificării politicii privind inflaţia

Christine Lagarde: Banca Centrală Europeană va analiza posibilitatea modificării politicii privind inflaţia

Banca Centrală Europeană va analiza posibilitatea de a permite depăşirea plafonului inflaţiei, în contextul în care Rezerva Federală din SUA (Fed) aplică o astfel de abordare, afirmă preşedintele BCE, Christine Lagarde, potrivit cotidianului Financial Times.

"Va fi examinată utilitatea unei astfel de abordări" în cadrul revizuirii strategiei BCE, a declarat Christine Lagarde în cursul unei conferinţe desfăşurate la Frankfurt.

"Discuţia mai amplă de acum este dacă băncile centrale ar trebui să asume explicit ratarea ţintelor de inflaţie după ce s-au aflat ceva timp sub plafoanele de inflaţie", a explicat preşedintele BCE.

"Dacă va fi credibilă, o astfel de strategie ar putea consolida capacitatea politicilor monetare de stabilizare a economiei atunci când se confruntă cu o limită superioară. Acest lucru se întâmplă deoarece promisiunea depăşirii plafonului inflaţiei generează aşteptări şi reduce ratele dobânzilor la credite", a subliniat Christine Lagarde.

Preşedintele Rezervei Federale din SUA, Jay Powell, a anunţat luna trecută o modificare a politicii monetare prin stabilirea unei ţinte medii a inflaţiei, ceea ce ar permite depăşirea plafonului de 2% în anumite perioade.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici