Chrysler va comercializa sub marcă proprie, în America de Sud, un automobil Nissan

Grupul american Chrysler va comercializa sub marcă proprie, pe piaţa din America de Sud, un nou automobil mic, cu consum redus de carburanţi, produs de compania japoneză Nissan Motor, au anunţat, vineri, cei doi constructori de automobile.

1 afișare
Imaginea articolului Chrysler va comercializa sub marcă proprie, în America de Sud, un automobil Nissan

Chrysler va comercializa sub marcă proprie, în America de Sud, un automobil Nissan

Noul automobil va avea la bază modelul Nissan Versa şi va fi livrat grupului american Chrysler începând din 2009.

Acordul va permite Chrysler să-şi îmbunătăţească gama de produse, în condiţiile în care creşterea preţului benzinei determină cumpărătorii să se orienteze către maşini eficiente din punctul de vedere al consumului de carburanţi.

Nissan, al treilea mare producător japonez de automobile, va beneficia la rândul său de creşterea producţiei.

"Acest tip de parteneriat strategic ne permite să mărim oferta de produse concomitent cu reducerea costului investiţiilor, cum sunt cele în noi fabrici, echipamente de activităţi de cercetare", a declarat preşedintele Chrysler, Tom Lasorda.

O sursă aproapiată situaţiei a declarat, luna trecută, că Nissan şi Chrysler, care a fost preluată de fondul de investiţii Cerberus Capital Management, negociază un acord de furnizare reciprocă a unor automobile, camioane şi motoare.

Ambele companii au încheiat acorduri similare cu alţi producători, în scopul reducerii costurilor de producţie.

În urmă cu un an, Nissan şi partenerul său francez Renault au renunţat la discuţile cu General Motors pentru formarea unei alianţe tri-partite.

Directorul general al Renault-Nissan, Carlos Ghosn, a declarat că alianţa ar putea căuta în viitor un partener american, dar discuţiile cu Chrysler se referă doar la nivelul unor produse, a precizat sursa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici