Chrysler vrea să deschidă un centru de inginerie în România, Polonia sau Rusia

Chrysler intenţionează să deschidă un centru de inginerie în Europa de Est, printre statele avute în vedere fiind România, Polonia şi Rusia, a declarat vicepreşedintele constructorului auto american, Frank Klegon, pentru Detroit Free Press.

10 afișări
Imaginea articolului Chrysler vrea să deschidă un centru de inginerie în România, Polonia sau Rusia

Chrysler vrea să deschidă un centru de inginerie în România, Polonia sau Rusia (Imagine: Mediafax Foto)

Chrysler are deja un astfel de centru în China, în cadrul unui amplu program de extindere în străinătate a activităţilor companiei în domeniul proiectării şi dezvoltării de noi modele.

Până la sfârşitul anului, Chrysler intenţionează să angajeze în străinătate circa o mie de specialişti, a declarat Klegon, într-un interviu acordat Detroit Free Press.

Chrysler va înfiinţa aşa-numite centre de excelenţă în China, India, Mexic şi Europa de Est, iar angajările vor avea loc în condiţiile în care grupul va reduce numărul de salariaţi din Statele Unite şi Canada cu circa 25.000, până anul viitor.

Grupul a anunţat deja, în luna aprilie, un acord de externalizare a unor activităţi cu două companii IT, care va conduce la disponibilizarea a câteva sute de angajaţi la sediul central din Auburn Hills.

Chrysler intenţionează să crească vânzările în afara Statelor Unite şi Canadei şi să aibă specialişti care să lucreze la proiecte destinate pieţelor din străinătate şi care să colaboreze cu furnizorii locali, a arătat Klegon.

Centrul de inginerie al Chrysler din Santa Fe din Mexic reprezintă un model pentru celelalte unităţi care vor fi înfiinţate.

"Produc deja un model unic, proiectat şi dezvoltat pentru piaţa din Mexic. Au pornit ca centru de testare a vehiculelor şi au ajuns la proiectare", a explicat Klegon.

Centrul are circa 200 de angajaţi dar numărul acestora va ajunge la 450 până la sfârşitul anului.

În China, numărul angajaţilor centrului de inginerie va creşte cu 250, de la 100 în prezent, iar în India va avea loc o dublare a personalului Chysler, de la nivelul actual de 200.

Importanţa statelor din Europa de Est a crescut în ultima perioadă pentru industria auto, atât ca zonă de producţie, cât şi ca pieţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici