Cine câştigă de pe urma eliminării subvenţiei la căldură. Lista cu judeţele campioane la debranşări

Cel mai recent raport publicat de echipa de evaluare a Fondului Monetar Internaţional (FMI) punctează măsurile convenite cu autorităţile române pentru limitarea deficitului bugetar la 4,4% din PIB, în 2011. Printre acestea este numită şi eliminarea subvenţiilor la căldură. "Vom discuta după finalizarea strategiei privind termoficarea, în primăvara acestui an", expedia laconic problema premierul Emil Boc, asaltat de întrebările ziariştilor.

27 afișări
Imaginea articolului Cine câştigă de pe urma eliminării subvenţiei la căldură. Lista cu judeţele campioane la debranşări

Cine câştigă de pe urma eliminării subvenţiei la căldură. Lista cu judeţele campioane la debranşări (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Ipoteza, plauzibilă, a eliminării subvenţiilor şi implicit a unui cost sensibil mai mare a încălzirii în sistem centralizat a locuinţelor este luată în calcul şi de comercianţii de centrale termice. "Măsura va avea un impact major în vânzările de centrale termice de pe piaţa locală. Românii vor opta pentru achiziţia şi instalarea unui sistem propriu de încălzire pentru a reduce cheltuielile, dar şi pentru a avea controlul costurilor", a declarat Cătălin Drăguleanu, directorul de vânzări al Ariston Thermo România. În acest context, el estimează că piaţa de profil ar putea avansa cu 30%, până la un nivel de 180.000 de unităţi comercializate de-a lungul acestui an. În 2010, vânzările au înregistrat un volum total de 135.000 de centrale termice, 75% dintre acestea fiind achiziţionate pentru locuinţele debranşate de la sistemul centralizat de încălzire, potrivit datelor companiei.

Citeşte mai multe despre judeţele campioane la debranşări pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici