Cine este cea mai bogată femeie din Europa de Est, cu o avere de peste 43 de miliarde de euro, şi ce plănuieşte aceasta să facă cu afacerea sa

Atunci când cel mai bogat om al Europei de Est a murit subit în urma unui accident aviatic, foarte puţini ştiau cine este soţia sa, scrie Bloomberg.

8694 afișări
Imaginea articolului Cine este cea mai bogată femeie din Europa de Est, cu o avere de peste 43 de miliarde de euro, şi ce plănuieşte aceasta să facă cu afacerea sa

Trei ani mai târziu, problema a dispărut, iar numele Renatei Kellnerova a devenit sinonim cu PPF – un uriaş conglomerat de business praghez care operează în telecomunicaţii, media, servicii financiare şi e-commerce – care gestionează peste 60.000 de angajaţi şi operaţiuni în 25 de ţări diferite.

Imperiul este evaluat la 43 de miliarde de dolari şi este cel mai bine cunoscut pentru că gestionează televiziunnile din şase ţări ale Europei de Est, fiind totodată şi una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii din Cehia.

Cu active estimate la peste 40 de miliarde de dolari, PPF este marele câştigător al tranziţiei post-comuniste, un success bifat de fostul om de afaceri Petr Kellner, după ce acesta a decis extinderea pe pieţele efervescente din Asia şi Rusia.

În contextul războiului, al tensiunilor geopolitice şi turbulenţele cu care afacerile se confruntă, PPF a decis să prioritizeze mai degrabă creşterea businessului prin operaţiuni ceva mai aproape de casă şi să îşi slăbească influenţa din zonele mai îndepărtate.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici