Cine este grecul care a mizat 40 milioane de euro pe mallul Colosseum din Chitila

Panayi va deschide în august pe un teren de 60 de hectare din Chitila un magazin de bricolaj Leroy Merlin, iar în octombrie ar trebui să deschidă un hipermarket Carrefour, alături de o galerie comercială de mici dimensiuni.

402 afișări
Imaginea articolului Cine este grecul care a mizat 40 milioane de euro pe mallul Colosseum din Chitila

Cine este grecul care a mizat 40 milioane de euro pe mallul Colosseum din Chitila (Imagine: Ziarul Financiar)

Drumul până la primele rezultate cu acest centru comercial a durat mai mult decât în alte proiecte imobiliare. Panayi a cumpărat terenul din Chitila în 2003, când era lot agricol, de la 57 de proprietari diferiţi, proces ce a durat aproape un an şi jumătate.

Cu toate acestea, lucrări propriu-zise nu a început decât în acest an, din cauza birocraţiei, crizei şi a unei ordonanţe de urgenţă din 2007 care nu îi permitea să construiască pe acest lot, considerat zonă verde.

Principalele afaceri pe care le derulează sunt în industria de "leisure", Panayi controlând mai multe restaurante, pub-uri şi săli de bingo din Marea Britanie, ţară în care locuieşte de mai mulţi ani, în Manchester.

O altă investiţie a omului de afaceri este în viticultură, în Cipru. Cum a ajuns însă de la aceste afaceri la intenţia de a construi cel mai mare mall din România?

Află cine este investitorul de la mall Colosseum din Chitila pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici