Cine sunt magnaţii care deţin 1.000 ha la nord de Bucureşti

Becali, Popoviciu sau Ţiriac, numeroşi investitori străini, dar şi antreprenori care au început afacerile în alte domenii, precum Marius Ivan sau Lorand Szarvadi. Ce au în comun toţi aceştia? Fac parte din grupul celor mai mari proprietari de terenuri din nordul şi zona adiacentă a Bucureştiu­lui, investitori care au în proprietate peste 1.000 de hectare de teren, echivalentul unui oraş precum Ale­xandria sau de două ori cât suprafaţa Urziceniului, potrivit Ziarului Financiar.

Urmărește
39 afișări
Imaginea articolului Cine sunt magnaţii care deţin 1.000 ha la nord de Bucureşti

Cine sunt magnaţii care deţin 1.000 ha la nord de Bucureşti (Imagine: Ziarul Financiar)

Cum au ajuns toţi aceştia să controleze aceste terenuri şi ce se mai poate construi acum pe ele, în condiţiile în care criza din imobiliare nu a ocolit nici această zonă?

George Becali, finanţatorul echipei de fotbal Steaua Bucureşti, este în continuare cel mai mare proprietar din zona de nord, el controlând suprafeţe importante atât în Pipera - Voluntari, cât şi în Otopeni şi Baloteşti. În urmă cu un an şi jumătate, când candida pentru Parlamentul Europei, Becali punea pe hârtia declaraţiei de avere loturi cu o suprafaţă de 373 de hectare în Bucureşti şi Ilfov, dobândite începând cu 1991, atât prin contracte de vânzare-cumpărare, cât şi prin cesiunea drepturilor de proprietate a unor terenuri litigioase.

Citeşte mai multe despre cei mai mari proprietari din nordul Bucureştiului pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici