Ciolacu anunţă cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică: Vorbim despre 3 miliarde de euro

  • Premierul Marcel Ciolacu a anunţat joi „cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică”.
  • „Vorbim despre 3 miliarde de euro”, a spus premierul.
  • Anunţul a fost făcut înainte de şedinţa de Guvern.
1929 afișări
Imaginea articolului Ciolacu anunţă cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică: Vorbim despre 3 miliarde de euro

Ciolacu anunţă cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică: Vorbim despre 3 miliarde de euro

Investiţia uriaşă va fi realizată cu fonduri europene.

„Operaţionalizăm azi şi cea mai mare investiţie pentru tranziţia energetică. Vorbim despre 3 miliarde de euro, sumă finanţată din fonduri europene”, a anunţat premierul Marcel Ciolacu.

Şeful Guvernului a explicat că este vorba despre o schemă de ajutor de stat care va duce la creşterea producţiei de energie din surse regenerabile.

„Este o schemă de ajutor de stat pentru creşterea producţiei de energie din surse regenerabile: eolian, solar fotovoltaic, resurse hidro şi nucleare, hidrogen. Foarte important este că finanţăm şi tehnologia pentru stocarea energiei. Finalizarea acestor investiţii va conduce la un preţ mai mic pe termen mediu şi lung şi o producţie mai mare de energie verde”, a precizat Marcel Ciolacu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici