Circa 18 curse aeriene, anulate în timpul summit-ului NATO

Între 15 şi 18 curse, dus-întors, aparţinând companiei Tarom, dar şi altor companii, vor fi anulate pe aeroportul Henri Coandă, în perioada summit-ului NATO, a declarat, vineri, directorul de comunicare al aeroportului, Valentin Iordache.

22 afișări
Imaginea articolului Circa 18 curse aeriene, anulate în timpul summit-ului NATO

Circa 18 curse aeriene, anulate în timpul summit-ului NATO (Imagine: Mediafax Foto)

"Vor fi impuse restricţii care vizează securitatea, conform cărora între 15 şi 18 curse dus-întors vor fi anulate. Aceste restricţii nu depind de aeroport şi nici de companii", a spus Iordache, după un seminar pe tema infrastructurii de transport.

Oficialul aeroportului a afirmat că este posibil să apară în timpul perioadei de vârf la sosiri unele restricţii la sol şi în spaţiul aerian, fapt ce ar putea genera unele întârzieri.

Referitor la pierderile pe care aeroportul le-ar putea suferi din cauza anulării curselor, Iordache a spus că acestea nu vor exista deoarece pasagerii vor sosi la Bucureşti înainte sau după summit.

"Pasagerii vor veni înainte sau după summit-ul NATO, deci nu putem vorbi de pierderi", a arătat Iordache.

El a mai spus că una din căile de rulare ale aeroportului va fi folosită pentru parcarea aeronavelor.

Potrivit secretarului de stat în Ministerul Transporturilor Antonel Tănase, care citează un studiu Romatsa, în perioada summit-ului NATO va exista un vârf de trafic pe aeroportul Henri Coandă pe data de 2 aprilie, în intervalul 13:00-16:00.

"Din analiza realizată de Romatsa a reieşit că vom avea un vârf de trafic pe 2 aprilie, între orele 13:00 şi 16:00, de care dacă trecem cu bine putem spune că ne-am achitat faţă de organizatorii summit-ului", a afirmat Tănase, în cadrul unui seminar pe tema infrastructurii de transport.

El a spus că, pe perioada summit-ului, pe aeroportul Băneasa vor staţiona 16 aeronave, pe aeroportul din Constanţa - 11, iar pe aeroportul din Timişoara - şase aeronave.

Tănase a adăugat că cele 71 de avioane care vor ateriza pe aeroportul Otopeni în perioada 1-3 aprilie vor fi integrate în graficul de zbor, astfel încât să nu încurce traficul civil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici