Citigroup, anchetat în SUA pentru o tranzacţie de un miliard de dolari din 2007

Comisia americană pentru bursă şi valori mobiliare (SEC) investighează Citigroup pentru implicarea într-o tranzacţie de un miliard de dolari cu titluri garantate prin ipoteci efectuată în 2007, potrivit unor surse aproapiate situaţiei.

15 afișări
Imaginea articolului Citigroup, anchetat în SUA pentru o tranzacţie de un miliard de dolari din 2007

Citigroup, anchetat în SUA pentru o tranzacţie de un miliard de dolari din 2007 (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Citigroup a determinat un manager independent de fonduri să includă active într-un instrument financiar garantat prin datorii, creat în februarie 2007, a relatat organizaţia non-profit de media ProPublica.

Aranjorul tranzacţiei a fost Credit Suisse Alternative Capital.

Citigroup a transmis într-o adresă către autorităţile de reglementare de la începutul lunii noiembrie că "va continua să colaboreze cu SEC şi alte agenţii în cazul tuturor citaţiilor şi cererilor de informaţii legate de activităţile cu instrumente financiare garantate prin ipoteci".

Reprezentanţii SEC şi ai Citigroup au refuzat să comenteze.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici