Citigroup ia în considerare avansarea unei oferte pentru preluarea Washington Mutual

Citigroup ia în considerare avansarea unei oferte pentru preluarea Washington Mutual, cea mai mare bancă americană de economii şi credite din SUA, potrivit unor surse apropiate situaţiei, citate de Wall Street Journal.

31 afișări
Imaginea articolului Citigroup ia în considerare avansarea unei oferte pentru preluarea Washington Mutual

Citigroup ia în considerare avansarea unei oferte pentru preluarea Washington Mutual (Imagine: Mediafax/AFP)

Alte instituţii interesate de banca americană sunt grupul spaniol Santander, Wells Fargo din San Francisco şi J.P. Morgan Chase, potrivit unor surse apropiate băncilor.

Purtătorii de cuvânt ai băncilor amintite au refuzat să comenteze speculaţiile.

În urmă cu doar câteva luni, Citigroup era centrul crizei din sectorul de creditare. Compania s-a confruntat cu reducerea cu miliarde de dolari a valorii portofoliului de investiţii, dar şi-a majorat capitalul cu peste 40 de miliarde de dolari şi are la dispoziţie depozite, pe care se poate baza pentru a obţine finanţare dacă se va confrunta cu probleme.

Citigroup are în prezent o poziţie puternică şi ia în considerare oportunităţile de expansiune existente, în special cele din sectorul bancar de retail din SUA.

Totuşi, nu este sigur că Citigroup va lansa o propunere de preluare a Washington Mutual, întrucât soarta grupului bancar va fi decisă în următoarele zile, au adăugat sursele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici