Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi: Am fost sceptic

  • Florin Cîţu susţine că a fost sceptic încă de marţi că o măsură de reducere a accizei la carburanţi pentru 3 luni şi care costă 3 miliarde de lei poate ajuta.
  • El spune că aceasta ar putea atrage o procedură de infringement.
475 afișări
Imaginea articolului Cîţu, despre reducerea accizei la carburanţi: Am fost sceptic

„Eu am atras atenţia asupra unor lucruri şi în şedinţa de ieri. Am fost sceptic că o măsură luată pentru 3 luni care costă 3 miliarde ar ajuta foarte mult, vă daţi seama dacă luăm pentru tot anul costă 9 miliarde, deci este impact mare”, a spus miercuri Florin Cîţu.

Acesta susţine că reducerea accizei ar putea atrage o procedură de infringement.

„În acelaşi timp am spus foarte clar că trebuie discutat cu Comisia Europeană pentru că, dacă eşti atent şi citeşti tratatele CE, vei vedea că nu este ca la TVA, nu există niciun fel de portiţă de negociere, este o acciză care, dacă reducerea este sub acciza minimă, infringementul este declanşat automat şi, bineînţeles, diferenţa trebuie plătită de la buget”, a adăugat Cîţu.

Acesta a mai spus că dacă măsurile nu au impactul promis „ar trebui cineva să răspundă”.

Întrebat dacă va cere demisia ministrului de Finanţe, Cîţu a răspuns: „Trebuie să vină să le spună românilor dacă i-a minţit de ce i-a minţit şi după aceea discutăm”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici