CNADNR promite încă 180 de kilometri de autostradă, până în 2010

România va avea, până la sfârşitul anului 2010, încă 180 de kilometri de autostradă, respectiv tronsoanele Bucureşti-Moara Vlăsiei-Ploieşti, Câmpia Turzii-Gilău, Suplacu de Barcău-Borş şi centura Sibiu, a declarat, marţi, Ştefan Szobotka, directorul de comunicare al CNADNR.

59 afișări
Imaginea articolului CNADNR promite încă 180 de kilometri de autostradă, până în 2010

CNADNR promite încă 180 de kilometri de autostradă, până în 2010 (Imagine: Mediafax Foto)

"În prezent avem în lucru 180 de kilometri de autostradă, care vor fi integrabili (în reţeaua de transport, n.r.) în totalitate în 2010", a afirmat reprezentantul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) la un seminar organizat de "Ziarul Financiar", pe tema atragerii fondurilor europene în infrastructură.

El a menţionat că anul viitor vor fi finalizate tronsonul Suplacu de Barcău-Borş şi o porţiune din segmentul Câmpia Turzii-Gilău, care va fi utilizată ca soluţie temporară de ocolire a oraşului Cluj-Napoca.

Potrivit acestuia, obiectivul CNADNR este începerea construcţiei a 700 - 1.300 de kilometri de autostradă în 2009.

"Vrem să începem proiecte de construcţie pe cât mai multe sectoare de drum", a mai spus Szobotka.

Prezent la seminar, ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, a afirmat că România ar putea absorbi anul viitor între 350 şi 500 milioane euro din fondurile europene destinate infrastructurii pentru transporturi şi că, indiferent cine va ajunge la guvernare, în mandatul 2009-2012 se vor construi autostrăzi, având în vedere că există o presiune a opiniei publice în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici