CNADNR vrea monitorizarea video a traficului pe A2

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale ar putea lansa, la sfârşitul lunii iunie, o licitaţie pentru achiziţia unui sistem de monitorizare video a traficului pe autostrada Bucureşti-Constanţa (A2), în două puncte fixe de control, dar nu dispune încă de fondurile necesare, respectiv 606.000 lei.

25 afișări
Imaginea articolului CNADNR vrea monitorizarea video a traficului pe A2

CNADNR vrea monitorizarea video a traficului pe A2 (Imagine: Mediafax Foto)

Valoarea totală estimativă a investiţiei este de 606.000 de lei, iar contractul va fi finanţat din fonduri proprii.

"Avem un plan de a achiziţiona un sistem de preselecţie şi monitorizarea video pentru Autostrada Soarelui, însă deocamdată nu avem buget. În anunţul de intenţie am scris 30 iunie, ca data pentru începerea procedurilor de adjudecare, însă sigur îl vom depăşi", a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, directorul direcţiei comerciale din Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), Ecaterina Munteanu.

Reprezentanţii companiei speră ca la viitoarea rectificare bugetară să primească finanţarea necesară.

"Sperăm ca la rectificarea bugetară să primim banii şi să lansăm anunţul de participare. Momentan am lansat doar anunţul de intenţie, care nu se materializează neapărat", a spus Munteanu.

Ea a menţionat că vor exista două puncte fixe de control, câte unul pe sens, care vor fi dotate cu un sistem de preselecţie şi supraveghere video. Pe sensul Bucureşti-Constanţa un punct de control se va afla la kilometrul 20, iar pe sensul opus acesta va fi amplasat în apropierea localităţii Cernavodă.

Cu ajutorul sistemului vor fi selectate autovehiculele care urmează să fie oprite şi supuse verificării, respectiv cântăririi şi măsurării în cazul TIR-urilor.

Autostrada Soarelui beneficiază, de la 1 decembrie 2007, de o reţea de telefoane de urgenţă, sistem de semnalizare prin tabele electronice şi trei panouri de afişaj administrate de un centru de control.

Pentru supravegherea traficului există un sistem de monitorizare a autovehiculelor, respectiv patru senzori amplasaţi în carosabil, pe bretelele de acces. În baza datelor culese de la senzori, centrul de control evaluează numărul de autovehicule care tranzitează autostrada, lungimea şi greutatea acestora, precum şi frecvenţa cu care circulă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici