CNP menţine estimările privind evoluţia cursului leu/euro până în 2013

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) menţine estimările privind evoluţia cursului mediu de schimb până în 2013, rata urmând să ajungă la 3,25 lei/euro, faţă de 3,55 lei/euro în acest an, potrivit prognozei de primăvară pe termen lung.

703 afișări
Imaginea articolului CNP menţine estimările privind evoluţia cursului leu/euro până în 2013

CNP menţine estimările privind evoluţia cursului leu/euro până în 2013 (Imagine: Mediafax Foto)

Documentul publicat marţi include estimări privind principalii indicatori macroeconomici până în 2020, însă din 2014 România ar trebui să adopte moneda europeană, de aceea prognozele privind rata de schimb se opresc la 2013.

Estimările CNP privind cursul mediu de schimb sunt similare cu cele publicate în varianta finală de primăvară a prognozei pe termen mediu, de la sfârşitul lunii aprilie.

După 2008, moneda naţională urmează să aibă o tendinţă constantă de apreciere, astfel că în 2009 cursul va coborî la 3,45 lei/euro, iar în 2010 la 3,38 lei/euro.

Ulterior, rata va continua să scadă, la 3,33 lei/euro în 2011 şi la 3,30 lei/euro în 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici