Comisia de revizuire a Constituţiei: Creanţele împotriva statului, garantate, dar în condiţiile legii

Comisia de revizuire a Constituţiei a revenit, marţi, asupra amendamentului votat săptămâna trecută, care garanta creanţele împotriva statului şi le conferea acelaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale, menţinând principiul, dar adăugând formula "în condiţiile legii".

380 afișări
Imaginea articolului Comisia de revizuire a Constituţiei: Creanţele împotriva statului, garantate, dar în condiţiile legii

Comisia de revizuire a Constituţiei: Creanţele împotriva statului, garantate, dar în condiţiile legii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Dreptul de proprietate, precum şi creanţele împotriva statului, sunt garantate. Creanţele împotriva statului au aceleaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale", se arată în amendamentul votat săptămâna trecută. Acesta a fost completat şi va avea următorul cuprins: "Dreptul de proprietate, precum şi creanţele împotriva statului, sunt garantate. Creanţele împotriva statului au aceleaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale, în condiţiile legii".

Preşedintele Comisiei de revizuire, Crin Antonescu, a precizat că a discutat cu premierul Victor Ponta despre această adăugire, precizând că este important ca principiul să fie menţinut, dar cu adăugirea "în condiţiile legii".

Membrii Comisiei pentru revizuirea Constituţiei au adoptat un amendament al grupurilor parlamentare PNL, susţinut de Tudor Chiuariu, care modifică articolul 44, alineat 1, din Legea fundamentală.

"Dreptul de proprietate, precum şi creanţele împotriva statului, sunt garantate. Creanţele împotriva statului au acelaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale", a fost amendamentul adoptat în unanimitate.

Potrivit formei actuale a Constituţiei, "dreptul de proprietate, precum şi creanţele asupra statului, sunt garantate". "Conţinutul şi limitele acestor drepturi sunt stabilite de lege", se mai arată în Constituţie.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, înainte de şedinţa USL, că principiul potrivit căruia creanţele împotriva statului au aceleaşi regim juridic ca şi contribuţiile fiscale este corect şi poate rămâne în Constituţie, el arătând că este necesar să se facă şi o prioritizare a resurselor existente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici