Comisiile parlamentare au avizat bugetul Ministerului Economiei

Comisiile parlamentare pentru politică economică, reformă, privatizare, industrii şi servicii au avizat, miercuri, bugetul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri.

16 afișări
Imaginea articolului Comisiile parlamentare au avizat bugetul Ministerului Economiei

Ministrul Economiei, Adriean Videanu (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Ministrul de resort, Adriean Videanu, a prezentat bugetul comisiilor reunite pentru circa două ore, mult peste programul prevăzut.

"Fiecare ordonator de credite este mai puţin mulţumit cu sumele alocate, dar asta e structura bugetului României din 2010", a declarat Videanu, la începutul audierilor.

În prima parte a audierilor, el a prezentat principalele proiecte ale ministerului şi sumele aferente din acest an, menţionând că unele investiţii ar putea beneficia de fonduri suplimentare la prima rectificare bugetară.

"Dacă aş fi avut un leu în plus, l-aş fi dat pe securizarea iazurilor de decantare", a spus Videanu, răspunzând întrebării unui parlamentar, care a dorit să afle care este primul proiect care ar fi beneficiat de fonduri în plus, dacă bugetul ministerului ar fi fost mai mare.

El a spus că, în cazul în care ar fi beneficiat de fonduri mai mari, ar fi suplimentat şi alocarea pentru Programul nuclear pe segmentul producţiei de apă grea. "În 2009, este prima dată în ultimii 20 de ani când RAAN (Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare - n.r.) a trecut pe plus", a adăugat Videanu.

La finalul audierilor, ministrul a spus că este mulţumit de proiectele pe care le are ministerul, dar că ordonatorii principali de credite trebuie să găsească soluţii pentru derularea programelor, care să nu necesite bani de la buget, aceştia trebuind alocaţi în primul rând pentru problemele sociale.

Videanu a mai spus că a primit o parte din amendamentele comisiilor reunite, dar i-a rugat pe membrii acestora să accepte bugetul aşa cum a fost propus, respectivele solicitări urmând să fie luate în calcul la rectificarea bugetară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici