Compania aeriană care concediază 1.000 de angajaţi şi taie salariile celor care rămân

  • Wizz Air şi-a revizuit estimările de profit pentru actualul an fiscal, care se încheie la 31 martie 2020
  • Traficul a scăzut cu 34% în luna martie
  • Situaţia a generat pierderi de 70 - 80 de milioane de euro, anunţă compania
5477 afișări
Imaginea articolului Compania aeriană care concediază 1.000 de angajaţi şi taie salariile celor care rămân

Compania aeriană care concediază 1.000 de angajaţi şi taie salariile celor care rămân

Estimările iniţiale indicau un profit de 350-355 milioane euro, iar noua estimare este pentru un rezultat net de 270-280 milioane euro pentru anul fiscal 2020.

Compania nu a făcut estimări asupra rezultatelor anului fiscal 2021, care se încheie la 31 martie 2021.

Compania spune că dispune de un bilanţ contabil favorabil şi de lichidităţi de 1,5 miliarde de euro la sfârşitul lunii martie 2020.

În acelaşi comunicat compania anunţă şi reducerea a 1.000 de locuri de muncă, reprezentând o reducere a forţei de muncă de 19%. De asemenea, pentru întreg anul fiscal 2021, remuneraţia directorului general, a consiliului de administraţie şi a tuturor ofiţerilor superiori va fi redusă cu 22%, în timp ce salariile piloţilor, echipajului de cabină şi ale personalului de birou vor fi reduse cu 14% în medie.

Pe termen scurt, compania continuă să îşi ajusteze în mod activ capacitatea la condiţiile pieţei şi examinează alocarea aeronavelor în funcţie de piaţă, pe măsură ce apar oportunităţi. Pe măsura normalizării pieţelor, Wizz Air mizează pe o creştere a capacităţii cu o medie de 15% anual. Mai mult, compania confirmă că lansarea operaţiunilor companiei Wizz Air Abu Dhabi avansează în conformitate cu calendarul iniţial.

Sursă foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici