Compania care produce ţigaretele Marlboro discută o investiţie într-o firmă canadiană producătoare de canabis

Altria, compania care produce ţigaretele Marlboro, discută cu o firmă canadiană producătoare de canabis o potenţială investiţie, informeză BBC.

1306 afișări
Imaginea articolului Compania care produce ţigaretele Marlboro discută o investiţie într-o firmă canadiană producătoare de canabis

Compania care produce ţigaretele Marlboro discută o investiţie într-o firmă canadiană producătoare de canabis (Foto: Pixabay)

Producătorul, compania Cronos Group a confirmat discuţiile dar spune că nu s-a ajuns la o înţelegere. Confirmarea vine după o serie de informaţii legate de interesul Altria în achiziţia Cronos, din dorinţa de diversificare a afacerilor.

Canada a legalizat, în octombrie, canabisul în scop recreaţional, fiind a doua ţară din lume care face acest lucru.

Cronos a confirmat, într-un comunicat, că "este angajată în discuţii privind o investiţie potenţială a Altria Group Inc. în cadrul grupului Cronos". "Nu s-a ajuns la niciun acord şi nu există asigurări că discuţiile vor conduce la o investiţie sau la o altă tranzacţie care să implice companiile", a precizat compania.

Şi alte mari companii au anunţat investiţii în marijuana. Proprietarul berii Corona, Constellation Brands, a declarat că va investi 4 miliarde de dolari în Canopy Growth, producătorul canadian numărul unu de canabis, aceasta fiind cea mai mare investiţie din industrie până în prezent.

Firma de tutun Imperial Brands investeşte în compania britanică de biotehnologie Oxford Cannabinoid Technologies, în timp ce un recent articol din presă anunţa că şi Coca-Cola a discutat cu producătorul canadian Aurora Cannabis despre dezvoltarea unei băuturi pe bază de marijuana.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici