Compania care provoacă nelinişte pe Wall Street. După două săptămâni pe bursă este mai mare decât Coca Cola sau Bank of America

  • Puţin cunoscuta firmă de tehnologie financiară cu sediul în Hong Kong şi-a văzut acţiunile urcând vertiginos cu 126% numai marţi, după ce a avut parte de o serie de opriri de tranzacţionare.
  • AMTD Digital, o filială a holdingului de investiţii AMTD Idea Group, a devenit publică la jumătatea lunii iulie, certificatele sale de depozit americane tranzacţionându-se la NYSE.
  • Două săptămâni mai târziu, acţiunile au crescut cu 21.400%, la 1.679 de dolari bucata, de la preţul de 7,80 dolari din IPO.
10271 afișări
Imaginea articolului Compania care provoacă nelinişte pe Wall Street. După două săptămâni pe bursă este mai mare decât Coca Cola sau Bank of America

Această creştere monstruoasă a împins capitalizarea sa de piaţă la peste 310 miliarde de dolari începând de marţi, ceea ce o face mai mare decât Coca-Cola şi Bank of America, potrivit FactSet. AMTD Digital generează venituri în principal din taxe şi comisioane din afacerea sa de servicii financiare digitale şi a obţinut doar 25 de milioane de dolari în 2021, potrivit unui document de reglementare.

Tranzacţionarea sălbatică aminteşte de mania GameStop din 2021, când un grup de investitori de retail obsedaţi de Reddit a reuşit să împingă în sus acţiunile retailerului de jocuri video şi să stoarcă fondurile de hedging cu vânzare în lipsă. 

ADR-ul AMTD Idea Group a fost, de asemenea, cel mai activ titlu tranzacţionat marţi pe platforma Fidelity. Acţiunea a înregistrat un salt de aproape 300% în această săptămână. Comportamentul speculativ intens în rândul investitorilor de retail îi nelinişteşte din nou pe mulţi de pe Wall Street.

"Aşa cum am învăţat în ultimii doi ani, evenimente ca acesta provoacă ceea ce aş spune că sunt oportunităţi de profit, dar un mare risc de pierdere, în special pentru investitorii noştri de retail", a declarat Jay Clayton, fostul preşedinte al SEC, miercuri, la emisiunea "Squawk Box" de la CNBC.

Mişcările nebuneşti, care nu se bazează pe noutăţi materiale, au şocat şi compania însăşi. AMTD Digital a emis marţi o "notă de mulţumire" către investitori, adăugând că monitorizează îndeaproape piaţa pentru orice anomalii de tranzacţionare.

"Din câte ştim, nu există circumstanţe, evenimente sau alte aspecte materiale legate de activitatea şi activităţile de operare ale companiei noastre de la data IPO", a declarat compania în comunicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici