Compania Lufthansa reia de sâmbătă cursele aeriene spre Israel

Compania aeriană Lufthansa a anunţat vineri că va relua în regim normal, începând de sâmbătă, cursele spre Tel Aviv, întrerupte din cauza riscurilor unor atacuri cu rachetă.

79 afișări
Imaginea articolului Compania Lufthansa reia de sâmbătă cursele aeriene spre Israel

Compania Lufthansa reia de sâmbătă cursele aeriene spre Israel (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pe baza ultimelor informaţii disponibile, companiile grupului Lufthansa vor relua de sâmbătă zborurile spre şi dinspre Aeroportul internaţional Ben Gurion", a comunicat compania.

Lufthansa a anunţat miercuri suspendarea zborurilor spre Tel Aviv timp de 36 de ore, din cauza "situaţiei instabile" din regiune.

Suspendarea a vizat curse aeriene cu decolare din Frankfurt, Munchen, Koln, Zurich, Viena şi Bruxelles spre Tel Aviv, fiind vorba de zboruri ale Lufthansa şi ale subsidiarelor Germanwings, Austrian Airlines, Swiss şi Brussel Airlines.

Agenţia europeană pentru siguranţa aeriană a recomandat companiilor europene să evite cursele aeriene spre Israel până la stabilizarea situaţiei, din cauza riscului unor atacuri cu rachetă.

Autoritatea aeronautică federală din Statele Unite (FAA) a interzis de marţi, temporar, toate zborurile avioanelor de pasageri americane în zona Israelului, din cauza conflictului între armata israeliană şi mişcarea Hamas. "Interdicţia a fost emisă ca urmare a unui atac cu rachete care a avut loc la un kilometru şi jumătate de Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv şi se aplică doar companiilor aeriene americane", a comunicat Autoritatea aeronautică americană. Din cauza incidentului, un avion Boeing 747 care zbura de la New York spre Tel Aviv, având la bord 290 de persoane, a fost redirecţionat spre aeroportul Charles de Gaulle din Paris. "O casă a fost distrusă de o rachetă căzută în zona Kiryat Ono Yehud, la nord de pista Aeroportului Ben Gurion", au confirmat autorităţile israeliene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici