Companiile energetice vor fi obligate să facă publice contractele de achiziţii şi sponsorizările

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, vrea să oblige companiile energetice de stat să facă publice toate contractele se achiziţii de bunuri şi lucrări de peste 500.000 euro, contractele de achiziţii de servicii mai mari de 100.000 euro şi sponzorizările acordate.

470 afișări
Imaginea articolului Companiile energetice vor fi obligate să facă publice contractele de achiziţii şi sponsorizările

Companiile energetice vor fi obligate să facă publice contractele de achiziţii şi sponsorizările (Imagine: Publimedia/Shutterstock)

Prevederile sunt incluse într-un ordin de ministru emis de Nicolescu marţi, 19 august, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.

Ordinul va trebui pus în aplicare "în perioada imediat următoare" de Direcţia generală de privatizare şi administrare a participaţiilor statului în energie.

Companiile vor fi obligate, prin acest ordin de ministru, să aibă fiecare o strategie de dezvoltare şi care să fie valabilă pentru cel puţin zece ani.

"Am considerat necesară creşterea transparenţei pentru tot ceea ce înseamnă sistemul de achiziţii publice şi sistemul de sponsorizări în companiile de stat din sectorul energetic", a declarat Nicolescu în comunicat.

Departamentul pentru Energie este acţionar majoritar la companii precum Romgaz, Nuclearelectrica, Electrica sau Hidroelectrica.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici