Companiile low-cost vizează un grad de ocupare de peste 75% la cursele de Paşte

Operatorii aerieni low-cost prezenţi pe piaţa locală estimează un grad de ocupare de peste 75% pentru zborurile operate din şi către România în perioada sărbătorilor de Paşte, au declarat agenţiei MEDIAFAX reprezentanţii companiilor de profil.

14 afișări
Imaginea articolului Companiile low-cost vizează un grad de ocupare de peste 75% la cursele de Paşte

Companiile low-cost vizează un grad de ocupare de peste 75% la cursele de Paşte

Gradul de ocupare va avansa în preajma Paştelui, faţă de o perioadă obişnuită, iar ritmul de creştere va fi similar cu nivelul din acelaşi interval al anului trecut.

"Pentru zborurile operate în acest an de Paşte înregistrăm un ritm de creştere mai ridicat faţă de cel din 2008. În această perioadă ne aşteptăm la un grad de ocupare de 85% pe zborurile din şi către România, în prezent fiind înregistrată o rată medie de 70%", a spus directorul de marketing al Blue Air, Florentina Ivan.

Ea a adăugat că ratele de ocupare cele mai mari sunt înregistrate în această perioadă pe cursele din şi spre Italia, Spania, Franţa, Portugalia, Germania şi Marea Britanie.

Un alt operator aerian low-cost prezent pe piaţa din România, Germanwings, se aşteaptă la un grad de ocupare de peste 90% de Paşte, cu 10% mai mult faţă de o perioadă obişnuită a anului.

"Vacanţa de Paşte este o ocazie foarte bună de a călători, motiv pentru care sunt foarte mulţi cei care optează să petreacă această sărbătoare în afara ţării. Pentru acest an avem un grad de ocupare a locurilor de peste 90%, asemănător celui din aceeaşi perioadă din 2008. Valoarea este însă mai ridicată decât în perioade obişnuite ale anului, când este înregistrat un grad de ocupare de 80%", a afirmat directorul de comunicare al companiei germane, Andreas Engel.

Engel a menţionat că din totalul turiştilor care vor călători de Paşte cu Germanwings 40% vor fi români.

"În această perioadă, destinaţiile preferate ale românilor care călătoresc cu Germanwings sunt Berlin, Koln şi Stuttgart", a adăugat directorul de comunicare al Germanwings.

Potrivit lui Engel, în acest an compania a înregistrat o creştere a numărului de pasageri români pe rutele România - Berlin şi Koln, aceştia fiind interesaţi de obiectivele turistice, tradiţiile şi evenimentele culturale ale celor două oraşe.

Compania aeriană Wizz Air estimează de Paşte un număr de 13.000 de pasageri, ca urmare a creşterii numărului de rute, a frecvenţei de zbor, precum şi a deschiderii unei noi baze la Timişoara, în luna februarie.

"Până acum, peste 11.500 de pasageri au rezervat bilete pentru a călători în perioada sărbătorilor de Paşte. Estimăm că în această săptămână alţi 1.500 - 2.000 de pasageri îşi vor face rezervări", a spus Natasa Kazmer, director corporate communications and public affairs în cadrul companiei Wizz Air.

Operatorul aerian se aşteaptă la un grad de ocupare de 84%, nivel similar celui din acelaşi interval al anului trecut.

Potrivit Wizz Air, printre destinaţiile cele mai solicitate în această perioadă sunt Roma, Londra, Barcelona, Bruxelles, Dortmund şi Valencia.

"Germania şi Spania sunt ţări unde activează foarte mulţi români, fie în interes de lucru, fie la studii. Este firesc să înregistrăm un trafic mai crescut pe rutele de legătură cu aceste ţări, foarte mulţi revenind în ţară cu ocazia sarbatorilor", a mai spus Kazmer.

Compania Myair se aşteaptă la un grad de ocupare al aeronavelor de 75% pe rutele operate de Paşte din şi către România, valoare similară celei de anul trecut. Ca număr de pasageri, operatorul low-cost estimează circa 7.000 de persoane, nivel în uşoară scădere faţă de anul trecut.

"Ne aşteptăm ca aproximativ 7.000 de pasageri să călătorească cu Myair de Paşte, faţă de 7.600 de persoane, anul trecut. Până în prezent, s-au vândut 6.000 de locuri de zbor, iar în această săptămână ne aşteptăm ca încă cel puţin 1.000 de persoane să cumpere bilete", a arătat reprezentantul Myair în România, Antonio Iervolino.

Pe segmentul de transport aerian low-cost din România sunt prezente companiile Wizz Air, easyJet, Blue Air, SkyEurope, Myair şi Germanwings.

Paştele ortodox este sărbătorit în acest an pe 19 aprilie.

(Material realizat de Roxana Fulgeanu, roxana.fulgeanu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici