Concendieri masive la un cunoscut furnizor german de piese auto

Producătorul german de componente auto Schaeffler va reduce în total 1.300 din cele aproape 83.000 de locuri de muncă la nivel mondial până în 2026.

6106 afișări
Imaginea articolului Concendieri masive la un cunoscut furnizor german de piese auto

Concendieri masive la un cunoscut furnizor german de piese auto

Aproximativ 1.000 dintre aceste reduceri de locuri de muncă vor avea loc în Germania.

Compania a justificat marţi măsura ca fiind o modalitate de a aborda supracapacitatea şi de a reduce costurile fixe, în special în divizia de tehnologii auto, conform Dpa.

Într-o declaraţie, compania a precizat că se aşteaptă să economisească aproximativ 100 de milioane de euro anual.

Reducerile anunţate marţi vin după ce firma a eliminat 4.400 de posturi într-o rundă anterioară de restructurare în 2020.

Compania "se îndreaptă către un mediu în care a fi liderul tehnologic nu mai este suficient", a declarat directorul general al diviziei de tehnologii auto, Matthias Zink: „Factorul critic acum este de a avea în vigoare structurile de costuri competitive necesare pentru a accelera în continuare procesul de transformare şi pentru a ne asigura că Schaeffler este pe deplin pregătită pentru electrificarea grupului motopropulsor. Iar pentru asta trebuie să reducem costurile şi supracapacitatea".

Majoritatea reducerilor de personal vor fi în domeniul administraţiei şi al cercetării şi dezvoltării pentru motoare cu combustie internă, iar o parte dintre lucrătorii din producţie vor fi disponibilizaţi.

În Germania, locaţiile afectate sunt, în principal, Herzogenaurach, Bühl şi Homburg.

Măsurile reprezintă un "pas important pentru asigurarea creşterii viitoare", a declarat Sascha Zaps, directorul executiv regional pentru Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici