Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Cioloş: Se vede cu ochiul liber că lucrurile au evoluat în agricultura din România

Comisarul european pe agricultură, Dacian Cioloş, a afirmat joi, la Conferinţa "Mediafax Talks about Agriculture", că se vede cu ochiul liber că lucrurile au evoluat în România în privinţa creşterii productivităţii în agricultură, în urma subvenţiilor directe primite din fonduri europene.

433 afișări

Întrebat în legătură cu faptul că România a primit subvenţii directe în agricultură şi care este impactul acestor plăţi, cum a crescut productivitatea în agricultura românească, Cioloş a spus că, dacă se compară productivitatea din 2006-2007 cu cea de acum, se pot vedea evoluţii.

"Dacă comparăm evoluţia, structurile de producţie agricolă, a fermelor, se pot vedea evoluţiile, inclusiv producţia, importul, exportul, asta arată un anumit grad de competitivitate. (...) Pe global, se vede cu ochiul liber că lucrurile au evoluat. Ceea ce e important acum e să vedem cum putem direcţiona evoluţia respectivă într-o direcţie pe care vrem să o dăm agriculturii în România în funcţie de sector, de regiune. Din acest punct de vedere, pot să spun că sunt evoluţii vizibile", a spus Cioloş.

El a arătat că trebuie văzut cum vor putea fi folosite mai bine fondurile care vin de la UE către România, arătând că în 2014-2020 România, pe Politica Agricolă Comună, va beneficia de 19 miliarde de euro, din care 11 miliarde pe plăţi directe şi 8 miliarde pe dezvoltare.

"Să vedem cum putem folosi cât mai bine banii respectivi, nu am prea mare îndoieli că banii vor fi absorbiţi. Pe plăţi directe nu este o problemă, pe dezvoltare rurală lucrurile par să evolueze bine", a spus Cioloş.

El a mai spus că este importantă folosirea calitativă a acestor fonduri.

Comisarul european pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Dacian Cioloş şi vicepremierul şi Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, au participat, joi, la conferinţa "Mediafax Talks about Agriculture" - ediţia a X-a.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici