CONFERINŢA MEDIAFAX - FPTR: România a fost o ţară de două stele pentru că a avut norme de clasificare prea stricte

România a fost până în acest an o ţară în care hotelurile de două stele ocupau o pondere destul de importantă pentru că normele de clasificare erau prea stricte comparativ cu alte ţări, a declarat vicepreşedintele FPTR, Dragoş Răducan, la conferinţa Mediafax Talks about Brewing and Hospitality.

187 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - FPTR: România a fost o ţară de două stele pentru că a avut norme de clasificare prea stricte

Dragos Raducan (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Tendinţa pieţei este de creştere a rezervărilor online. În lume, peste 60% din căutările şi rezervările de hoteluri se fac pe internet, însă sistemele internaţionale de rezervări online nu introduc în baza de date decât foarte rar hoteluri sub trei stele", a menţionat Răducan.

La începutul acestui an, din cele 1.400 de hoteluri din România, 28 erau de cinci stele, 233 de patru stele, 663 de trei stele, 395 de două stele şi 75 de o stea, în timp ce şase unităţi nu erau clasificate.

Răducan spune că o pondere de 28% a hotelurilor de două stele este foarte mare, iar în ţări cu turismul dezvoltat structurile de două stele nu acoperă mai mult de 10%.

"În aceste condiţii, negociatorii federaţiei au insistat, în discuţiile cu Autoritatea Naţională pentru Turism, pentru relaxarea condiţiilor de clasificare, astfel încât un număr cât mai mare de hoteluri de două stele vor trece la categoria trei stele", a arătat oficialul FPTR.

Reprezentantul federaţiei estimează că începând din luna iunie, de la relaxarea normelor de clasificare, şi până la sfârşitul anului viitor, jumătate din hotelurile de două stele vor trece la trei stele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici