CONFERINŢA MEDIAFAX - Garanti Leasing: Piaţa de leasing a crescut în acest an cu 28%, prima evoluţie pozitivă după 2008

Piaţa de leasing a crescut în primele patru luni cu 28%, prima evoluţie pozitivă din 2008, iar performanţa de la începutul anului creează premisele unui avans pentru întreg anul, a declarat la conferinţa MEDIAFAX talks About Transport&Logistics, Oana Stoenescu, director vânzări al Garanti Leasing.

244 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX - Garanti Leasing: Piaţa de leasing a crescut în acest an cu 28%, prima evoluţie pozitivă după 2008

CONFERINŢA MEDIAFAX - Garanti Leasing: Piaţa de leasing a crescut în acest an cu 28%, prima evoluţie pozitivă după 2008 (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

"În primul trimestru creşterea pieţei de leasing a fost de 28%, iar în perioada ianuarie-aprilie, avansul este de circa 30% faţă de perioada similară a anului trecut. După anul 2008, piaţa s-a stabilizat la circa 1,3 miliarde de euro, iar anul trecut a avut loc chiar o uşoară scădere din cauză că multe proiecte au fost amânate. Anul acesta este primul după 2008 când piaţa a înregistrat o creştere, iar evoluţia din primele luni ne dau speranţă că vom avea un trend pozitiv pe tot anul", a explicat Stoenescu.

Ea a arătat că 73% din piaţă o reprezintă leasingul pe segmentul auto, preponderent vehicule comerciale, 5% leasing imobiliar, iar restul, de 22% leasing de echipamente.

"Evoluţia pieţei auto din acest an a fost o surpriză extraordinară, vânzările fiind mai mari cu 36% în primele cinci luni. Din păcate, această creştere nu se transpune şi în piaţa de leasing, doar 30% din vânzările de maşini din primele cinci luni fiind făcute prin leasing", a arătat Stoenescu.

În opinia sa, în vederea dinamizării pieţei de leasing, este absolut necesară susţinerea creşterii economice, prin suport acordat antreprenorilor români.

În acest sens, Stonescu a subliniat rolul statului în diminuarea birocraţiei (reducerea numărului de taxe), acordarea de facilităţi fiscale şi susţinere bugetară în domenii strategice, dar şi a companiilor mari şi multinaţionale, prin contractarea mai multor servicii sau produse româneşti şi prin oferirea de know how şi sustenabilitate.

Garanti Leasing (marca sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA) este parte a grupului Garanti România din 2010, care mai reuneşte Garanti Bank, Garanti Credite de Consum (marca sub care funcţionează Ralfi IFN SA) şi Garanti Credite Ipotecare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici