CONFERINŢA MEDIAFAX: Garanti - Piaţa de leasing va stagna în acest an, la 1,3 miliarde euro

Piaţa de leasing s-ar putea situa în acest an la nivelul de anul trecut, de 1,3 miliarde euro, deşi la începutul anului companiile de profil sperau la o creştere de 10% în 2013, a declarat directorul de vânzări al Garanti Leasing, Oana Stoenescu, în conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry.

177 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA MEDIAFAX: Garanti - Piaţa de leasing va stagna în acest an, la 1,3 miliarde euro

CONFERINŢA MEDIAFAX: Garanti - Piaţa de leasing va stagna în acest an, la 1,3 miliarde euro (Imagine: Razvan Lupica/Mediafax Foto)

"Pentru 2013 eram optimişti la începutul anului şi prognozam o creştere de 10%. Din păcate, la semestru a trebuit să ne revizuim prognoza, iar acum cred că dacă încheiem anul cu aceeaşi cifră ca anul trecut, vom fi foarte fericiţi. La sfârşitul trimestrului trei aveam finanţări de 830 milioane euro, ceea ce reprezintă 10% scădere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Sezonalitatea ori ne ajută, ori ajungem în zona de constanţă", a arătat Stoenescu.

Finanţările companiilor de leasing sunt legate preponderent de industria auto, acest sector reprezentând 70% din piaţă.

"Consumul intern este într-o revenire modestă, ceea ce ne face să sperăm că şi piaţa auto va putea beneficia de acest lucru, iar reducerile succesive ale dobânzii de politică monetară au încurajat finanţările sectorului real şi productiv. Pentru a beneficia de acestea trebuie să ne îndreptăm atenţia şi spre absorbţia fondurilor europene, unde suntem în urmă. De asemenea, cererea de creditare şi oferta băncilor ar trebui să fie echilibrată în ceea ce priveşte profilul clientului, iar deciziile economice ar trebui să fie susţinute, sustenabile, iar răzgândirile pe care le vedem de multe ori sunt mai grave, decât întârzirele pe care le avem în planurile de afaceri", a spus Stoenescu.

Garanti Leasing este brandul sub care funcţionează compania Motoractive IFN SA, parte din grupul financiar-bancar turc Garanti. Compania are un portofoliu de 4.500 de contracte în valoare de aproximativ 90 millioane euro.

Potrivit datelor firmei, Garanti Leasing ocupă locul 8 pe piaţa de profil din Romînia, cu o cotă de peste 4%. În primele nouă luni, compania a avut un profit de 2,3 milioane euro, potrivit datelor grupul financiar Garanti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici