Video CONFERINŢA MEDIAFAX - Merica: Să nu sancţionezi concurenţa neloială e ca şi cum n-ai avea limită de viteză în localitate - VIDEO

Investitorii străini care vin în România sunt dezavantajaţi de concurenţa neloială de pe piaţa locală, dar şi de tarifele pe care trebuie să le plătească diferitelor agenţii ale statului, a declarat Radu Merica, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK).

253 afișări

"Ar trebui sancţiuni mai drastice pentru practicile de concurenţă neloială. Este ca şi cum nu am mai avea limită de viteză în localitate. Cine este mai şmecher şi mai priceput fuge cu clienţii, face reclamă mincinoasă. În Germania, acest domeniu este foarte bine reglementat pentru că este o piaţă foarte competitivă. De aceea, companiile germane care vin în România cu principiile şi practicile din Germania sunt dezavantajate în momentul în care agentul de vânzări pleacă cu baza de date şi cu toate preţurile şi vinde aceleaşi produse", a spus Merica la conferinţa Mediafax Talks about Competition.

El a reclamat şi tarifele percepute de diferite agenţii ale statului, pe care în opinia sa, nu le verifică nimeni.

"Sunt agenţii, birouri, oficii, la care trebuie să plăteşti tot felul de tarife care le pune nu ştiu cine. Faţă de concurentul din Ungaria, care nu plăteşte aceste tarife, la autoritatea rutieră sau la autoritatea aeronautică civilă, companiile din România sunt dezavantajate. Sunt presiuni acum pentru a se dubla taxa pe pasageri care trebuie plătită la autoritatea aeronautică civilă. Nu se poate să se dubleze peste noapte. Nu sunt sume mari, dar adunat într-un an se adună câteva milioane şi de asemenea, nu ai de ales, nu poţi să mergi în altă parte să plăteşti", a arătat Merica, care este şi preşedinte al l Consiliului de Administraţie al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti.

Pe de altă parte, Merica a ridicat şi problema licitaţiilor publice, unde, în opinia sa, regulile impuse companiilor care vor să participe la aceste proceduri sunt absurde.

"Ca preşedinte ale Consiliului de administraţie al Companiei Naţionale de Aeroporturi Bucureşti nu pot să intervin asupra clauzelor impuse la licitaţie, dar companiile ajung să plătească de 3-4 ori mai mult decât preţul pieţei, astfel că licitaţia se termină cu păgubirea societăţii", a mai spus Merica.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici