CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Preşedintele ANRE - Am avut noroc cu scăderea cererii de energie în ce priveşte dereglementarea, preţul a coborât

Preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ, a declarat, joi, că aplicarea calendarului de dereglementare a preţurilor electricităţii a fost uşurată de scăderea consumului şi a producţiei de energie, care au determinat diminuarea preţului.

130 afișări
Imaginea articolului CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Preşedintele ANRE - Am avut noroc cu scăderea cererii de energie în ce priveşte dereglementarea, preţul a coborât

CONFERINŢA Mediafax Talks about Energy: Preşedintele ANRE - Am avut noroc cu scăderea cererii de energie în ce priveşte dereglementarea, preţul a coborât (Imagine: Shutterstock)

"La energie electrică, aplicarea calendarului de liberalizare a fost uşurată de scăderea producţiei, care a dus la scăderea preţului. Media pieţei pe piaţa pentru ziua următoare este de 140-150 lei, cu 100 lei mai puţin ca anul trecut", a declarat Havrileţ la conferinţa MEDIAFAX Talks about Energy.

Guvernul s-a angajat faţă de Fondul Monetar Internaţional să renunţe la preţurile reglementate la energie electrică şi gaze, diferenţiat pentru populaţie şi industrie. Pentru populaţie, liberalizarea a început în iulie 2013 şi ar urma să se încheie în ianuarie 2018. Pentru companii, preţurile reglementate sunt estimate să dispară în intervalul septembrie 2012-ianuarie 2014.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici