Confruntare Bezos-Musk. Fondatorul Amazon îşi face intrarea în industria vehiculelor autonome, zonă dominată de Tesla

  • Jeff Bezos va plăti peste 1 miliard de dolari pentru vehicule autonome.
  • Elon Musk a postat un mesaj public prin care l-a numit „copiator”.
  • Tesla este lider pe piaţa maşinilor autonome, cu o cifră de afaceri de 24 miliarde de dolari, în 2019.
5714 afișări
Imaginea articolului Confruntare Bezos-Musk. Fondatorul Amazon îşi face intrarea în industria vehiculelor autonome, zonă dominată de Tesla

FOTO: Twitter GeekWire

Jeff Bezos vrea să investească în Zoox -  un startup ce lucrează la producţia de maşini fără şofer. Fondatorul Amazon va plăti peste 1 miliard de dolari pentru vehiculele autonome, informează Reuters.

De vânzare sunt disponibile deocamdată doar maşinile de nivel doi, modele dotate cu autopilot, care permite şoferilor să-şi ia mâinile de pe volan, sau picioarele de pe pedale. Aici Tesla este lider de piaţă, cu o cifră de afaceri de 24 miliarde de dolari, în 2019. Elon Musk a părut amuzat de vestea că Bezos investeşte în această industrie şi i-a transmis un mesaj prin twitter :„ @JeffBezos este o copie, haha”.

O astfel de maşină costă între 300.000 şi 400.000 de dolari. Liderul la accidente este Uber, care în 2018 a omorât o femeie pe bicicletă, fără să existe urme de frânare. Mai mult, Uber a oprit testarea unui model pentru că nu respecta culoarea roşu a semaforului.

Volkswagen a anunţat şi el o investiţie în startup-ul de maşini autonome Argo AI, iar producătorul auto Navya, care a dezvoltat un autobuz electric de 15 pasageri, spune că are deja multe vehicule fără şofer care sunt utilizate în programe pilot din întreaga lume. Google este şi el pe lista celor care participă la dezvoltarea maşinilor autonome.

Claudiu Cazacu spune că investiţia lui Bezos pare a fi una inteligentă „având în vedere posibilităţile de optimizare a activităţii atât pentru divizia de livrare de produse, cât şi, poate, de crearea unei noi direcţii de business”.

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici