Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Iris Titan Shopping Center de către NEPI

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea companiei Degi Titan, proprietarul clădirilor şi terenurilor unde funcţionează în prezent centrul comercial Iris Titan Shopping Center Bucureşti, de către grupul NEPI, prin firmele Nepi Sixteen Real Estate Investment şi Nepi Bucharest Two.

366 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Iris Titan Shopping Center de către NEPI

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea Iris Titan Shopping Center de către NEPI (Imagine: Facebook)

NEPI preia astfel clădirile şi terenul aferent unde Degi Titan închiria şi subînchiria bunurile imobiliare proprii sau închiriate, prin intermediul Iris Titan Shopping Center. În România, NEPI desfăşoară activităţi de investiţii imobiliare în scopul închirierii către terţi de spaţii de birouri, spaţii comerciale şi industriale.

"Consiliul Concurenţei a evaluat operaţiunea de concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, constatându-se că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei piaţa serviciilor de închiriere a proprietăţilor imobiliare cu destinaţie comercială din cadrul marilor centre comerciale (centre comerciale tip "mall", hypermarketuri, galerii comerciale cu o suprafaţă de peste 2.500 mp)", se arată într-un comunicat al autorităţii de concurenţă.

Dezvoltatorul imobiliar NEPI a anunţat la sfârşitul lunii august că a cumpărat Degi Titan de la companiile germane Aberdeen Asset Management Deutschland şi Degi Beteiligungs, într-o tranzacţie de 86 milioane euro, care include şi preluarea unor datorii. Degi Titan deţine centrul comercial Auchan Titan, cu o suprafaţă de aproape 45.000 de metri pătraţi.

Centrul comercial a fost dezvoltat în două etape. Prima faza a fost deschisă în 2007 şi a inclus un hypermarket Auchan şi o galerie comercială, iar ulterior proprietatea a fost extinsă şi reconfigurată în anul 2009 prin suplimentarea ofertei centrului cu noi magazine de îmbrăcăminte şi zona de divertisment.

Proprietatea include primul şi cel mai mare hypermarket Auchan din România şi conţine numeroase mărci internaţionale, precum Adidas, C&A, CCC, Deichmann, dm, Flanco, H&M, New Yorker, Takko cât şi un cinematograf cu şapte ecrane.

Achiziţia a fost finalizată în 26 august, având 1 iulie ca dată efectivă din punct de vedere comercial, potrivit NEPI.

Chiria anuală estimată pentru centrul comercial este de 7,9 milioane de euro pe an, cu o chirie lunară medie ponderată de 14,7 euro per metru pătrat.

NEPI este unul dintre cei mai mari investitori din România şi are în portofoliu Mall Promenada, Vulcan Value Centre, CityPark Constanţa, Ploieşti Shopping City, Brăila Mall, Galaţi Shopping City, Shopping City Târgu Jiu şi alte centre comerciale atat în ţară, cât şi în Serbia şi Slovacia. NEPI mai deţine şi clădirile de birouri Floreasca Business Park, The LakeView din Bucureşti, City Business Centre din Timişoara şi The Office din Cluj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici