Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea magazinelor Plus din România de către Lidl

Consiliul Concurenţei a autorizat operaţiunea de concentrare economică prin care Lidl Germania a preluat controlul magazinelor Plus din România, accesând astfel şi segmentul discounterilor, în condiţiile în care până acum a fost prezent pe piaţa locală doar cu reţeaua de hipermarketuri Kaufland.

253 afișări
Imaginea articolului Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea magazinelor Plus din România de către Lidl

Consiliul Concurenţei a autorizat preluarea magazinelor Plus din România de către Lidl (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autoritatea de concurenţă a evaluat tranzacţia din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu regulamentul privind autorizarea concentrărilor economice.

"Analiza a relevat că operaţiunea de concentrare economică nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei. Tranzacţia a fost iniţial notificată Comisiei Europene, dar aceasta a transferat cazul, spre analiză, autorităţii de concurenţă din România", se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenţei.

În februarie, grupul german Lidl a anunţat că va prelua de la Tengelmann reţelele de magazine de discount Plus din România şi Bulgaria. Lidl face parte din grupul german Lidl & Schwartz, care operează în România reţeaua de hipermarketuri discount Kaufland.

"Ca urmare a acestei autorizǎri (a companiei Plus România de cǎtre Lidl, n.r.), contractul de vânzare - cumpǎrare încheiat între Lidl şi Tengelmann în data de 19.02.2010 devine efectiv. Lidl preia întreaga activitate Plus din România şi Bulgaria", se arată într-un comunicat al Lidl România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici