Consiliului Concurenţei: În aprilie, o prima variantă a recomandărilor pe carburanţi/ În iunie, Monitorul preţurilor

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a declarat, sâmbătă, că, în următoarele luni, vor fi făcute mai multe propuneri pe piaţa carburanţilor, unele vizând legislaţia pentru distribuitorii de carburant.

111 afișări
Imaginea articolului Consiliului Concurenţei: În aprilie, o prima variantă a recomandărilor pe carburanţi/ În iunie, Monitorul preţurilor

Consiliului Concurenţei: În aprilie, o prima variantă a recomandărilor pe carburanţi/ În iunie, Monitorul preţurilor

„În aprilie, în câteva săptămâni, ieşim cu prima variantă a recomandărilor noastre pe piaţa de carburanţi, va fi pusă în dezbatere publică. Vedem ce reacţii primim. Când avea o opinie formulată, o vom transmite spre Guvern şi o să îi sprijinim să transpună cât mai mult din recomandările noastre”, a afirmat Bogdan Chiriţoiu, sâmbătă, într-o emisiune la Antena 3.

În plus, Monitorul preţurilor extins pentru carburanţi va fi funcţional până la finalul lunii iunie, conform preşedintelui Autorităţii de Concurenţă. „Avem banii în buget, achiziţiile vor fi făcute”, a adăugat Chiriţoiu.

Preşedintele Consiliului a mai susţinut că România este a patra ţară cea mai ieftină din Uniunea Europeană, conform Eurostat, iar preţurile la pompă sunt mai mici, „pentru că sunt mai puţine taxe” şi petrolul este aproximativ 50% din preţ.

„Problema este că o companie are aproape 50% din piaţă. O idee este cum să îl facem mai mic”, a precizat Chiriţoiu. O soluţie propusă este de a nu favoriza această companie, în momentul în care sunt date în folosinţă punctele pentru carburanţi de pe autostrăzi şi să fie favorizată competiţia între cei şase operatori mari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici