Contracţia economică din 2009, revizuită în scădere

Institutul Naţional de Statistică (INS) a revizuit uşor în scădere contracţia economică a României de anul trecut, de la 7,2% la 7,1%, după ce în ultimul trimestru din 2009 declinul economiei a fost de 6,5% faţă aceeaşi perioadă a anului anterior.

38 afișări
Imaginea articolului Contracţia economică din 2009, revizuită în scădere

Contracţia economică din 2009, revizuită în scădere (Imagine: Mediafax Foto)

INS anunţase în februarie o scădere a PIB uşor mai accentuată în ultimul trimestru faţă de perioada corespunzătoare din 2008, de 6,6%.

În termeni ajustaţi sezonier, comparativ cu trimestrul anterior, economia s-a contractat în ultimele trei luni din 2009 cu 1,5%.

În termeni nominali, la nivelul anului trecut, PIB a fost, în preţuri curente, de 491,273 miliarde de lei (aproape 116 miliarde de euro), mai mic decât cea mai recentă estimare a Comisiei Naţionale de Prognoză, care indica un nivel de 497,3 miliarde de lei.

În ultimul trimestru din 2009, PIB a însumat 152,29 miliarde de lei, în preţuri curente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici