- Home
- Economic
- BUCUREŞTI, (31.03.2023, 11:41)
- Iulian Tenchiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Facem România Bine
- Ieși pe plus
- Video
Coşmarul inflaţiei pare că se apropie de sfârşit
Coşmarul inflaţiei pare că se apropie de sfârşit. După ce Spania a deschis lista ţărilor în care creşterea preţurilor s-a diminuat puternic, a venit rândul unei noi economii europene să răsufle uşurată.
1698 afișări

Coşmarul inflaţiei pare că se apropie de sfârşit
Inflaţia din Franţa a scăzut pentru prima dată în ultimele trei luni, urmând trendul încetinirii care se manifestă în alte economii din zona euro, după ce creşterea bruscă a costurilor pentru energie provocată de războiul din Ucraina a dispărut, scrie Bloomberg, citat de Business Magazin.
Preţurile de consum au atins un prag de 6,6% în martie, marcând o scădere semnificativă de la recordul de 7,3% din februarie care a speriat zona euro, pe măsură ce creşterea preţurilor la energie a început să se diminueze.
ULTIMELE ȘTIRI
-
O imagine AI îl arată pe Elon Musk când era copil. Ce reacție a avut miliardarul când a văzut-o
-
Politicianul care ar putea deveni noul preşedinte al Americii din 2025 recurge la o strategie uluitoare
-
"Războiul este aproape şi va fi devastator". Secretarul american al Apărării face o predicţie sumbră despre războiul cu China
-
Bărbaţii singuri pot avea o iubită virtuală ce le poate trimite selfie-uri şi poezii romantice. Un programator a creat varianta feminină a lui ChatGPT
Rezultatul s-a plasat puţin sub media estimată de analişti, care prognozau o inflaţie de 6,5%.
Mai mult, creşterea preţurilor serviciilor s-a atenuat doar uşor - la 2,9%, de la 3% în ianuarie - în timp ce în cazul produselor manufacturate s-a accelerat la 4,8%, de la 4,7%.
Felul în care inflaţia evoluează în Franţa încă dă bătăi de cap BCE, al cărei obiectiv este readucerea creşterii preţurilor la pragul de 2% şi care a început să se concentreze din ce în ce mai mult pe elementele secundare ale inflaţiei, care exclud factori precum energia sau alimentele.
Au existat semne de divergenţă şi în datele spaniole şi germane de joi, în ciuda faptului că indicatorul principal de inflaţie al Spaniei s-a prăbuşit cu aproape jumătate, la 3,1%.
Provocarea BCE a fost complicată şi mai mult de tensiunile care acaparează băncile din întreaga lume, care ameninţă să împiedice creditarea şi să frâneze creşterea economică.
În Franţa, inflaţia subiacentă (creşterea de preţuri care vizează toate serviciile şi bunurile de consum, exceptând alimentele şi energia – n.r) va intra pe un trend ascendent în următoarele săptămâni.
Agenţia de statistică Insee a declarat în această lună că indicatorul va atinge probabil 6,4% în iunie - în creştere faţă de 5,7%, cât a fost prognozat anterior.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.




PROSPORT.RO


ULTIMA ORǍ
vezi mai multe