Cosmote România a depăşit şase milioane de clienţi

Cosmote România a depăşit pragul de şase milioane de clienţi, după ce în 2008 portofoliul companiei a crescut cu peste 2,2 milioane de utilizatori, a anunţat, luni, operatorul de telefonie mobilă.

18 afișări
Imaginea articolului Cosmote România a depăşit şase milioane de clienţi

Cosmote România a depăşit şase milioane de clienţi (Imagine: Mediafax Foto)

"Cosmote România a depăşit pragul de şase milioane de clienţi în timp record datorită eforturilor noastre constante de a extinde şi îmbunătăţi acoperirea reţelei, datorită produselor relevante lansate şi a extinderii acoperirii reţelei de vânzări", a declarat, luni, într-un comunicat, directorul general al operatorului, Stefanos Theocharopoulos.

Parte a grupului elen de telefonie mobilă Cosmote, subsidiara din România şi-a relansat activitatea în decembrie 2005, când baza de clienţi se situa sub 50.000 de utilizatori.

Cosmote este deţinut în totalitate de grupul elen OTE, fiind prezent în Grecia, România, Bulgaria, Albania şi Macedonia.

Subsidiara din România este controlată de Cosmote Grecia (70% din titluri) şi Romtelecom (30% din acţiuni).

Romtelecom este deţinută de OTE - 54,01% şi statul român - 45,99%.

Veniturile Cosmote România s-au dublat în 2008, la 311 milioane euro, iar compania a înregistrat rezultat OIBDA pozitiv pentru prima dată de la debutul pe piaţa românească.

Alături de Cosmote România, pe piaţa locală mai activează Orange România - 10,35 milioane de clienţi în decembrie 2008, urmat de Vodafone România - 9,65 milioane, RCS&RDS - 1,2 milioane de abonaţi (octombrie 2008) şi Telemobil - circa 500.000 (cifra valabilă la finele lunii iunie 2007).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici