Cosmote România introduce tarife reduse de roaming în statele UE

Cosmote România a introdus, duminică, 30 septembrie, pentru toţi clienţii, tarifele reduse de roaming în Uniunea Europeană (UE), preţul pentru apelurile către statele UE fiind de 0,49 euro pe minut, iar pentru cele primite de 0,24 euro pe minut, la care se adaugă TVA.

1 afișare
Imaginea articolului Cosmote România introduce tarife reduse de roaming în statele UE

Cosmote România introduce tarife reduse de roaming în statele UE

Operatorul a anunţat reducerea acestor tarife la 30 iulie, utilizatorii Cosmote având o perioadă de 2 luni pentru a-şi exprima opţiunea pentru noile tarife de roaming. Clienţii care nu făcut acest lucru, vor fi transferaţi automat, duminică, către noile planuri tarifare, care le oferă costuri reduse în ţările membre ale Uniunii Europene.

Reglementările privind reducerea preţului convorbirilor în roaming au fost adoptate la începutul lunii iunie de către miniştrii europeni care au participat la reuniunea Consiliului pentru Transporturi, Telecomunicaţii şi Energie al Uniunii Europene.

Noile norme prevăd ca în primul an tariful maxim pentru efectuarea unui apel în străinătate să fie de 49 eurocenţi pe minut, în timp ce preţul pentru un apel recepţionat va fi de 24 eurocenţi pe minut. În anii următori, preţurile se vor reduce treptat, până la 43 eurocenţi, respectiv 19 eurocenţi pe minut în al treilea an de la adoptare.

În acelaşi timp, Cosmote a lansat un serviciu informativ gratuit, Bon Voyage, prin care toţi clienţii care utilizează serviciul de roaming, indiferent unde călătoresc, vor primi, la intrarea în ţara vizitată, un mesaj text cu informaţii despre tarifele de roaming corespunzătoare reţelei în care se află.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici