Costurile economice ale dezastrelor s-au triplat în acest an, la 222 miliarde de dolari

Cutremurele severe din Haiti, Chile şi Noua Zeelandă au cauzat în acest an triplarea costurilor suportate de economia globală în urma dezastrelor, naturale şi provocate de om, la 222 miliarde de dolari, potrivit unui studiu publicat marţi de Swiss Re.

31 afișări
Imaginea articolului Costurile economice ale dezastrelor s-au triplat în acest an, la 222 miliarde de dolari

Costurile economice ale dezastrelor s-au triplat în acest an, la 222 miliarde de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anul trecut, pierderile economice cauzate de catastrofe s-au ridicat la 63 miliarde de dolari, potrivit celei de-a doua mari companii de reasigurare la nivel mondial.

Catastrofele naturale au provocat în acest an costuri de 31 miliarde de dolari pentru companiile de asigurare, în timp ce dezastrele cauzate de om au făcut pagube de cinci miliarde de dolari, potrivit Swiss Re.

Cel mai costisitor dezastru a fost cutremurul din Chile din luna februarie, pentru care asiguratorii au plătit 8 miliarde de dolari. Un alt cutremur, din Noua Zeelandă, alături de furtuna europeană Xynthia de iarna trecută, au provocat împreună costuri de 3 miliarde de dolari.

Cutremurul din Haiti a cauzat însă cele mai mari pierderi de vieţi omeneşti, cu 222.000 de decese, iar valul de căldură care a lovit în această vară Rusia a provocat alţi 15.000 de morţi. Catastrofele naturale din acest an au cauzat astfel cele mai multe decese din 1976, potrivit companiei elveţiene.

Explozia platformei petroliere din Golful Mexic a cauzat costuri de numai un miliard de dolari pentru asiguratori, majoritatea în daune de proprietate, însă cifra ar putea creşte puternic pentru că nu include pierderi care ar putea surveni ulterior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici