- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Credit Suisse, UBS şi autorităţile de reglementare din Elveţia se grăbesc să ajungă la un acord
Credit Suisse, UBS şi autorităţile de reglementare din Elveţia se grăbesc să ajungă la un acord privind fuziunea istorică a celor mai mari două bănci elveţiene, anunţă Ziarul Financiar.
Credit Suisse, UBS şi autorităţile de reglementare din Elveţia se grăbesc să ajungă la un acord
Credit Suisse, UBS şi autorităţile de reglementare se grăbesc să ajungă la un acord privind fuziunea istorică a celor mai mari două bănci elveţiene, scrie Financial Times, potrivit zf.ro.
Banca Naţională a Elveţiei şi autoritatea de reglementare Finma au transmis omologilor internaţionali că consideră că un acord cu UBS este singura opţiune pentru a opri prăbuşirea încrederii în Credit Suisse. Două persoane au declarat că ieşirile de depozite de la bancă au depăşit 10 miliarde de franci elveţieni (10,8 miliarde de dolari) pe zi la sfârşitul săptămânii trecute, pe măsură ce temerile pentru sănătatea băncii au crescut.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Zelenski dezvăluie pentru prima dată pierderile totale ale Ucrainei în războiul lui Putin, în urma unor declarații controversate ale lui Trump
-
Criza din Siria. Egiptul acuză Israelul că a ocupat porţiuni din teritoriul Siriei după cădera lui Assad. Cum explică Israelul incursiunea
-
Negocieri pentru noul guvern. Romaşcanu: PSD va cere poziţia de prim-ministru
-
Piaţa monetară şi valutară s-a mai detensionat puţin la începutul săptămânii
Consiliile de administraţie ale celor două bănci se vor reuni în acest weekend. Principalele autorităţi de reglementare ale Credit Suisse din SUA, Marea Britanie şi Elveţia analizează structura juridică a unei tranzacţii şi mai multe concesii pe care le-a solicitat UBS.
UBS doreşte să i se permită să introducă treptat orice cerinţe pe care le-ar avea de îndeplinit în conformitate cu normele globale privind capitalul pentru cele mai mari bănci din lume. În plus, UBS a solicitat o formă de despăgubire sau un acord guvernamental pentru a acoperi viitoarele costuri legale, a declarat una dintre persoanele menţionate.
Credit Suisse a pus deoparte 1,2 miliarde de franci elveţieni pentru provizioane legale în 2022 şi a avertizat că procesele încă nerezolvate şi anchetele de reglementare ar putea adăuga încă 1,2 miliarde de franci elveţieni.
UBS, Credit Suisse, SNB şi Rezerva Federală au refuzat să comenteze. Finma şi Banca Angliei nu au răspuns imediat la solicitările de comentarii.
Cursa pentru un acord vine la câteva zile după ce banca centrală elveţiană a fost nevoită să acorde o linie de credit de urgenţă de 50 de miliarde de franci elveţieni (54 de miliarde de dolari) pentru Credit Suisse.
Acest lucru nu a reuşit să oprească scăderea preţului acţiunilor sale, care a ajuns la minime record după ce cel mai mare investitor al său a exclus furnizarea de capital suplimentar, iar preşedintele său a recunoscut că a continuat exodul clienţilor din domeniul gestionării averilor.
Acţiunile altor bănci europene au fost, de asemenea, afectate puternic de criza de încredere declanşată de prăbuşirea Silicon Valley Bank la sfârşitul săptămânii trecute.
Posibila preluare reflectă divergenţa accentuată a soartei celor două bănci. În ultimii trei ani, acţiunile UBS au câştigat aproximativ 120%, în timp ce cele ale rivalului său mai mic s-au prăbuşit cu aproximativ 70%.
Prima are o capitalizare bursieră de 56,6 miliarde de dolari, în timp ce Credit Suisse a închis vineri şedinţa de tranzacţionare cu o valoare de 8 miliarde de dolari. În 2022, UBS a generat un profit de 7,6 miliarde de dolari, în timp ce Credit Suisse a înregistrat o pierdere de 7,9 miliarde de dolari, ştergând efectiv toate câştigurile din deceniul anterior.
Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!
Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO