Creditarea îşi va reveni în acest an, dar sistemul va rămâne sub presiune

Creditarea va începe să îşi revină în acest an, dar sistemul financiar va rămâne în continuare sub presiune, a declarat, miercuri, Jeffrey Franks, şeful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by.

13 afișări
Imaginea articolului Creditarea îşi va reveni în acest an, dar sistemul va rămâne sub presiune

Creditarea îşi va reveni în acest an, dar sistemul va rămâne sub presiune (Imagine: Mediafax Foto)

El a apreciat că sistemul bancar a făcut faţă cu bine presiunilor crizei financiare, în ciuda creşterii creditelor neperformante, care au determinat o majorare a provizioanelor şi în unele cazuri a capitalurilor.

Franks s-a arătat foarte mulţumit de colaborarea cu departamentul de supraveghere de la banca centrală, pe care l-a definit ca fiind "foarte vigilent".

Şeful misiunii FMI a mai punctat că prin reducerea deficitului bugetar va fi creat mai mult spaţiu pentru creditarea mediului privat.

Deficitul bugetar ar urma să scadă de la 7,3% din PIB în 2009 la 5,9% în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici