Creditele vor fi obţinute mai greu de luna viitoare. Băncile trebuie să vină în câteva zile cu noile oferte

Bancherii nu s-au grăbit să-şi ajusteze ofertele după regulamentul de creditare adoptat de BNR în toamna trecută şi au încercat să profite la maximum de răgazul de 90 de zile pe care l-au avut pentru a elabora noile norme de creditare.

987 afișări
Imaginea articolului Creditele vor fi obţinute mai greu de luna viitoare. Băncile trebuie să vină în câteva zile cu noile oferte

Creditele vor fi obţinute mai greu de luna viitoare. Băncile trebuie să vină în câteva zile cu noile oferte (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax foto)

Termenul până la care băncile sunt obligate să aducă la BNR pentru avizare noile norme de creditare expiră la sfârşitul acestei luni, iar din februarie bancherii ar trebui să înceapă să vândă credite după noile reglementări, care îngreunează accesul clienţilor la împrumuturile în valută.

Cu toate acestea, numai grecii de la Emporiki au anunţat deocamdată că au primit avizul băncii centrale pentru a vinde credite după noile norme, în timp ce alte bănci se află în diferite etape ale acestui proces. ING Bank nu a făcut un anunţ oficial în acest sens, dar banca a redus la jumătate (de la zece la cinci ani) perioada maximă de acordare a împrumuturilor de consum, un semn că s-a aliniat la noile prevederi legale.

Cea mai mare bancă locală după activele deţinute, BCR nu a transmis încă noile norme de creditare la BNR. Oficialii băncii nu au precizat când vor trimite normele, afirmând doar că vor respecta prevederile legale.

Citeşte mai multe despre noile norme de creditare pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici