Creştere puternică a dolarului după anunţul Fed privind suplimentarea lichidităţilor

Dolarul a urcat puternic marţi în raport cu euro şi yenul japonez, după ce Rezerva Federală americană (Fed) a anunţat că băncile centrale vor lua noi măsuri coordonate pentru suplimentarea lichidităţilor de pe piaţa financiară internaţională.

16 afișări
Imaginea articolului Creştere puternică a dolarului după anunţul Fed privind suplimentarea lichidităţilor

Creştere puternică a dolarului după anunţul Fed privind suplimentarea lichidităţilor (Imagine: Mediafax Foto)

În urma anunţului, dolarul a urcat cu peste 1% faţă de moneda japoneză, la 103,21 yeni pe unitate, în creştere de la nivelul de 102,1 yeni pe unitate.

Euro a coborât la 1,5373 dolari pe unitate, de la circa 1,546 dolari pe unitate.

Rezerva Federală Americană va acorda băncilor împrumuturi în sumă totală de 200 de miliarde de dolari, sub formă de titluri de Trezorerie, pe o perioadă de 28 de zile.

Fed a precizat că a extins gama de garanţii care pot fi oferite de bănci, care va include şi instrumente financiare care au la bază ipoteci.

Anunţul a dus şi la creşterea semnificativă a indicilor bursieri pentru contractele futures din Statele Unite. Astfel, indicele S&P 500 futures a urcat cu 18,2 puncte, Dow Jones futures cu 168 de puncte, iar Nasdaq futures cu 14,5 puncte.

Banca Centrală Europeană (BCE) intenţionează să ofere băncilor din zona euro refinanţări în monedă americană în valoare de 15 miliarde de dolari, pe termen de 28 de zile.

Banca Angliei a anunţat la rândul său că a extins un program de împrumuturi, în cadrul măsurilor coordonate ale băncilor centrale de reducere a deficitului de lichidităţi de pe pieţele financiare.

"De la acţiunile coordonate adoptate în decembrie anul trecut, băncile centrale din Grupul celor zece state puternic industrializare au continuat să colaboreze îndeaproape în privinţa reducerii deficitului de lichidităţi", se arată într-un comunicat al Băncii Angliei.

În comunicat se arată că băncile centrale vor continua să colaboreze şi să ia măsurile adecvate pentru reducerea presiunilor de pe piaţa financiară.

Banca Japoniei a confirmat măsurile, arătând că Banca Canadei, Banca Angliei, Banca Centrală Europeană, Rezerva Federală americană şi Banca Naţională a Elveţiei iau măsuri specifice pentru suplimentarea lichidităţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici