Creştere spectaculoasă a numărului de conexiuni mobile la Internet

Numărul conexiunilor mobile la Internet a înregistrat o rată de creştere spectaculoasă, de 58% în şase luni, pe fondul dezvoltării reţelelor din generaţia a treia (3G) şi orientării românilor către terminale de tip business, care permit accesarea poştei electronice şi a Internetului.

35 afișări
Imaginea articolului Creştere spectaculoasă a numărului de conexiuni mobile la Internet

Creştere spectaculoasă a numărului de conexiuni mobile la Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM), Cătălin Marinescu, numărul legăturilor la Internet a ajuns la cinci milioane la finele primului semestru al acestui an, de la 3,9 milioane în decembrie 2008 şi de la 3,2 milioane în urmă cu 12 luni.

Defalcat, accesul mobil la Internet numără 2,4 milioane de linii, cu 58% mai mult faţă de decembrie 2008, în timp ce avansul pe segmentul accesului fix la Internet a fost de 5% în prima parte a anului, la 2,6 milioane.

Rata penetrării Internetului la 100 de locuitori a ajuns la 12,3% şi a crescut cu 1,8% faţă de iunie 2008. Raportat la 100 de gospodării, rata penetrării Internetului a urcat cu 5,1%, la 32,1%.

ANCOM este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din România şi urmăreşte respectarea acestora.

Criza economică şi intensificarea concurenţei au avut ca efect creşterea traficului în reţelele de telefonie mobilă cu 33,9% în primele şase luni, faţă de finele anului 2008, în timp ce numărul de utilizatori a scăzut cu 60.000, la 24,4 milioane, a mai declarat preşedintele ANCOM, Cătălin Marinescu.

Cei mai importanţi jucători pe piaţa locală de profil sunt Orange România, Vodafone România, Cosmote România, Telemobil (Zapp Mobile) şi RCS&RDS, alături de Romtelecom şi UPC România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici