Criza COVID-19 a costat România sume de ordinul miliardelor de lei. Florin Cîţu: Am dublat deficitul bugetar la 6,7 / Urmează noi cheltuieli

  • Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a spus că, până acum, criza a costat România 3,1 miliarde de lei
  • Suma include, pe lângă echipamentele cumpărate şi cheltuielile sociale, printre care şomajul tehnic.
  • Cîţu: „Când am făcut rectificarea bugetară am dublat deficitul bugetar de la 3,7 la 6,7”
2361 afișări
Imaginea articolului Criza COVID-19 a costat România sume de ordinul miliardelor de lei. Florin Cîţu: Am dublat deficitul bugetar la 6,7 / Urmează noi cheltuieli

Florin Cîţu

„Până acum ne-a costat 3,1 miliarde de lei. Acestea sunt cheltuieli direct legate de criza de coronavirus. Să cumpărăm lucruri, să plătim şi şomaj tehnic, mai multe, sunt toate alocate direct şi s-au dus direct pentru a face cât mai mic acest efect al crizei COVID”, a declarat Florin Cîţu la Digi24.

Ministrul Finanţelor a precizat că în această sumă nu au fost incluse suplimentele pentru medici. „Nu, acela nu a fost plătit încă, deci vor mai fi cheltuieli legate de COVID în perioada următoare”, a mai spus Cîţu.

Acesta a precizat că, la rectificarea bugetară, deficitul a fost dublat.

„Când am făcut rectificarea bugetară am dublat deficitul bugetar de la 3,7 la 6,7, am adăugat trei puncte procentuale. Acestea veneau din 10 miliarde cheltuieli în plus, care erau legate în special de COVID, şi 20 de miliarde venituri mai mici la buget. Asta am spus tot timpul: nu putem să eliminăm total efectul crizei, putem doar să minimizăm efectul negativ asupra economiei”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici