Criza datoriilor prinde în gheare şi Italia

Cu datorii de 1.843 mld. euro şi cu un guvern dezbinat, Italia a intrat pe lista neagră a investitorilor, care se tem că ţara va fi următoarea victimă a crizei care macină de mai bine de un an Europa, informează Ziarul Financiar.

581 afișări
Imaginea articolului Criza datoriilor prinde în gheare şi Italia

Criza datoriilor prinde în gheare şi Italia (Imagine: Shutterstock)

Astfel, Italia a ajuns să fie percepută pe pieţele financiare ca fiind mai riscantă decât România. Cotaţiile CDS (poliţele de asigurare a riscului de neplată) pentru obligaţiuni italiene pe cinci ani au urcat ieri la 300 de puncte de bază (3%). În acest timp, cotaţiile CDS pentru România au rămas la 230 de puncte de bază.

La fel ca şi în cazul Greciei, România are legături puternice cu Italia, atât pe canalul comercial, cât şi financiar.

Citeşte mai multe pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici