CSSPP: Activele fondurilor de pensii private au avansat în martie cu 11,6%

Activele nete ale fondurilor de pensii private, obligatorii şi facultative, au ajuns la 1,31 miliarde de lei la finele lunii martie, în creştere cu 11,6% faţă de 28 februarie, potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

21 afișări
Imaginea articolului CSSPP: Activele fondurilor de pensii private au avansat în martie cu 11,6%

CSSPP: Activele fondurilor de pensii private au avansat în martie cu 11,6% (Imagine: Mediafax Foto)

Defalcat, fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II) au cumulat active nete de 1,202 miliarde de lei, în urcare cu 11,7% faţă de luna februarie.

Numărul aderenţilor la Pilonul II a crescut cu 1,6% în luna martie, la 4,24 milioane.

Pe acest segment de piaţă activează 14 companii de profil care administrează câte un fond de pensii.

După valoarea activelor, primele trei fonduri sunt administrate de ING Pensii - 468,1 milioane de lei, Allianz-Ţiriac Pensii - 281,35 milioane de lei şi Generali Fond de Pensii - 96,05 milioane de lei.

Pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III), activele nete ale celor zece fonduri de profil totalizează 110,48 milioane de lei, avansul faţă de luna februarie fiind de 10,2%, în timp ce numărul contributorilor a crescut cu 2,2%, la 162.220 persoane.

Cele mai mari fonduri de profil sunt ING Optim - 27,15 milioane de lei, care a devansat BCR Prudent - 26,85 milioane de lei, iar pe locul trei s-a plasat ING Clasic - 17,13 milioane de lei.

Primul şi al treilea fond sunt administrate de ING Asigurări de Viaţă, iar al doilea de BCR Asigurări de Viaţă.

Primele contribuţii la fondurile de pensii facultative au fost virate în luna mai 2007, iar pe Pilonul II un an mai târziu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici