Cum ar putea un milion de români să ajungă la tribunal din cauza imobiliarelor?

În jur de un milion de români care au cumpărat locuinţe noi şi terenuri construibile începând cu anul 2002 riscă să se aleagă cu contractele de vânzare-cumpărare suspendate şi să ajungă în instanţă, chemaţi de vânzătorii urmăriţi la rândul lor de Fisc. Mai mult, cumpărătorii ar putea să mai scoată din buzunare şi un plus de 19% peste preţul proprietăţii achiziţionate, adică Taxa pe Valoarea Adăugată (TVA) aferentă tranzacţiei, informează "Gândul".

23 afișări
Imaginea articolului Cum ar putea un milion de români să ajungă la tribunal din cauza imobiliarelor?

Cum ar putea un milion de români să ajungă la tribunal din cauza imobiliarelor? (Imagine: Gândul/Publimedia/Andrei Spirache)

Aşa promit dezvoltatorii şi vânzătorii de terenuri, care nu le-au perceput TVA la vânzarea proprietăţii, pentru că autorităţile nu le-au spus cum să procedeze, spun ei. O parte dintre aceştia sunt deja obligaţi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) să achite retroactiv aceşti bani, dar numai pentru tranzacţiile din perioada 2006-2008.

Citeşte mai multe despre plata TVA la tranzacţiile imobiliare pe www.gandul.info.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici