Cum arată buncărul Romtelecom?

Niciun dezastru de proporţiile celui din Haiti nu ar reuşi să-l dărâme. În caz de cutremur, incendiu sau inundaţie, un centru de date este printre locurile cele mai sigure pentru informaţiile preţioase ale unei instituţii. BUSINESS Magazin a intrat recent într-o asemenea fortăreaţă.

65 afișări
Imaginea articolului Cum arată buncărul Romtelecom?

Cum arată buncărul Romtelecom (Imagine: www.businessmagazin.ro)

Prin faţa clădirii care ascunde buncărul de date din Bucureşti al Romtelecom păşesc zilnic cel puţin câteva sute de trecători, fără nicio bănuială despre ce se întâmplă în spatele gardurilor înalte. E de ajuns însă doar să te apropii ca să-ţi dai seama cât de securizat este perimetrul.

Trei paznici îmbrăcaţi în uniformă ne întâmpină şi ne iau imediat la întrebări şi, probabil, niste perechi de ochi ne urmăresc atent din spatele vreunui panou cu multe ecrane, pe care sunt difuzate în timp real imaginile filmate de camerele de supraveghere. Apoi, semn că am trecut testul, poarta se deschide pe jumătate şi suntem lăsaţi să intrăm în incintă.

Puţini trec cu regularitate acest prag, mai ales că uriaşul "motor" din spate functionează cu control la distanţă, iar la nevoie există personal IT specializat gata să ajungă în cel mult jumătate de oră la faţa locului, aşa că vizita noastră li se pare cel puţin neobişnuită.

Citeşte mai multe www.businessmagazin.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici